boslogo.gif (3884 bytes)Bruk av EKT
Hovedside
Forrige side
MTR2 Utskrift
Display Brikke

Bruk av Elektronisk Tidtaking

Det har i orienteringsløp blitt mer og mer vanlig at det benyttes elektronisk tidtakersystem i stedet for vanlige klippekort. Fra og med sesongen 2002 er dette standard på alle treningsløp og Kneskjælven.

Hva betyr dette for meg som løper?

I tillegg til at du faktisk får trent med det utstyret som benyttes på de fleste større løp er det en rekke fordeler med et slikt system.
 

  • Du kan starte når du vil uten å være avhengig av at arrangøren skal passe på å få deg av gårde. Tiden starter når du løfter løperbrikken ut av startenheten.
  • Det å "klippe" på den enkelte post blir enklere enn med tradisjonelle tenger.
  • Innkomsttiden registreres når du selv "stempler inn".
  • Når du har fått roet deg ned går du bort til arrangøren å får skrevet ut en liten lapp som inneholder sluttid og mellomtider. Da blir det enda mer spennende å diskutere veivalg med andre løpere.

Hva består et elektronisk tidtakersystem av?

Løperbrikke:     Dette er brikken som løperen har med seg gjennom løypa. Brikken benyttes både i forbindelse med tidtaking, men også som klippekort. Brikken kan også utstyres også med et lite plastkort som fungerer som backup, men dette benyttes ikke på treningsløp.

Det har i den siste tiden kommet en ny versjon av denne brikken som også har et lite display. Her vil man kunne lese av brukt tid, klipp og mellomtid.

Start enhet:Dette er en liten enhet som plasseres ved start. Enheten nullstiller brikken fra forrige løp og aktiverer brikken for nytt løp. Når løperbrikken fjernes fra start enheten begynner tiden å gå (dette gjøres noe annerledes ved fellesstart).
Kontroll enheter:   En eller flere slike enheter plasseres på hver post i stedet for vanlige klippetenger. I tillegg til den elektroniske delen er denne enheten utstyrt med en liten spiker som lager et unikt merke i plastkortet som kan benyttes som backup.
En kontroll enhet benyttes også i målområdet for å registrere innkomsttid.
Tidtaker enhet:Dette er en liten og enkel enhet som kan brukes på treningsløp og andre mindre arrangement hvor det ikke er hensiktsmessig eller mulig å benytte PC. Enheten består av en lese/lagre enhet og en termisk printer. Printeren vil skrive ut sluttid og mellomtider for løperne.
PC tilkobling:For større arrangement kan tidtaker enheten tilkobles PC og et egent program benyttes for å blant annet produsere resultatlister.  

Mer informasjon om hva BOS har av EKT utstyr finnes her.


Hit CounterDenne siden ble oppdatert 09.01.06 09:05