2005
Hovedside
Forrige side
Resultater
Bilder

Kneskjælven 2005

Lørdag 5. november

Kneskjælven 2005 ble som de to foregående år vunnet av David Ekroll i klasse H17-34 og Heidi Morken i klasse D35-49. Vinnertiden denne gang ble på hele 2.24.01, noe som nok er den lengste i hele Kneskjælven's 25 år lange historie.


Olaf Stenesø registrerer David Ekroll som førstemann i mål for tredje år på rad.

Været og en veldig krevende løype må nok ta mesteparten av skylden for de relativt lange tidene. Hele uken før løpet hadde det regnet kraftig og det var derfor svært vått i terrenget. I tillegg hadde løypeleggerne denne gangen lagt en løype som var både orienteringsmessig- og løpsmessig svært krevende. Mye av løypen gikk i terrenget og de stiene som fantes var ikke spesielt gode å løpe på grunn av været.

Til tross for dårlig vær og en krevende løype fullførte hele 166 løpere årets løp. Dette er nest best gjennom tidene. Imponerende er det også med hele 10 løpere i alderen opp til 16 år. Her bør Emilie Selby Ebbestad og Even Helgeland nevnes spesielt. Begge er bare 9 år gamle. Imponerende er det også av de to 13 åringene Eivind M. Lindseth og Eirik Lieng som fullførte løpet på 3.21.

Som i fjor var det også i år ferdig trykte kart. Dette er mulig da alle Berger og Svelvik O-Lag sine kart nå er digitalisert. Årets løype får man opp ved å klikke på kartene under (det kan ta litt tid).

På Banketten ble det som kanskje er løpets gjeveste premie delt ut - Sprekkpokalen. Denne gikk i år til Lars Erik Halvorsen som virkelig satset fra start. Dessverre for Lars Erik så holdt det ikke helt inn og det ble en lang tur ut til Berger.

På Banketten ble det også delt ut en rekke merker (i tillegg til premie til de beste løperne). Blant disse var det åtte løpere som fikk merke for å ha deltatt henholdsvis 25, 20 og 15 ganger. Disse var:

  • Thor Bjørnstad, 25 ganger
  • Tormod Lislerud, 20 ganger
  • Finn Dyve Nilsen, 15 ganger
  • Tone M. Ebbestad, 15 ganger
  • Frode Andreassen, 10 ganger
  • Jan Sigurd Otterlei, 10 ganger
  • Runar Berg, 10 ganger
  • Tormod Borgen, 10 ganger

Kneskjælven har etter hvert blitt et stort arrangement som det hadde vært umulig å gjennomføre uten hjelp fra en masse personer. Med fare for å glemme noen, men følgende bør nevnes: Andre og Alexander Said, Olaf Stenestø og Sigurd Olafsen som tar seg av all tidtakning, Sven Andreassen, Eirill Kristiansen og Svein Halaas på første matstasjon, familien Sundby, og Torleif Steen på andre matstasjon og Synnøve Melling, Marit og Sverre Blikkom samt Eva Wibe-Lund for fantastisk servering i mål


Andre Said og Lars Odvar Sundby sørger for at Emilie Selby Ebbestad som var en av dagens to niåringer som fullførte blir registrert i mål.

1981 - 25 år - 2005

 

Hit Counter
Denne siden ble oppdatert 09.01.06 09:07